Zimska delovna oblačila

Zimska delovna oblačila poskrbijo za optimalno udobje med delom na prostem kljub neugodnim razmeram. Ponujajo učinkovito zaščito v vseh pogojih. Topla delovna oblačila zagotovijo zaščito, ko se zunanje temperature spustijo pod ničlo, hkrati pa so zelo koristna v nadpovprečno vetrovnih razmerah. Nepremočljiva delovna oblačila za zimske mesece vas poleg tega ščitijo pred dežjem in snegom. Za optimalen učinek je nujna uporaba kakovostno izdelanih kosov iz trpežnih, premišljeno izbranih materialov.

Prikazovanje 1–9 od 55 rezultatov

 • BROKULA SPARUS UV kapa za odrasle, bež, ONE SIZE

  12,16  z DDV
  Dodaj v košarico Primerjaj
 • Akcija!-40%zadnji kosi Bunda FOXY ima vse prednosti softshella, dodatno podložena

  BUNDA – FOXY 4522 ČRNA

  60,59  z DDV
  Izberite možnosti Primerjaj
 • Podložena delovna bunda s snemljivimi rokami R071X

  BUNDA – Z SNEMLJIVIMI ROKAVI R071X

  67,00  z DDV
  Izberite možnosti Primerjaj
 • Dvobarvna odsevna bunda 4631N 3v1 je nepremočljiva

  BUNDA ODSEVNA DVOBARVNA – 4631N 3V1

  127,78  z DDV
  Izberite možnosti Primerjaj
 • Enobarvna odsevna bunda S460

  BUNDA ODSEVNA ENOBARVNA – S460

  49,35  z DDV
  Izberite možnosti Primerjaj
 • Delovna Bunda – AREN

  98,82  z DDV
  Izberite možnosti Primerjaj
 • Delovna Bunda – CARSON2

  91,50  z DDV
  Izberite možnosti Primerjaj
 • Delovna bunda CXS BRIGHTON za hladne delovne dni

  DELOVNA BUNDA – CXS BRIGHTON

  68,11  z DDV
  Izberite možnosti Primerjaj
 • Akcija!-40%zadnji kosi Delovna bunda CXS IRVINE je funkcionalna delovna oprema

  DELOVNA BUNDA – CXS IRVINE

  40,14  z DDV
  Izberite možnosti Primerjaj


Za zimo najboljša topla delovna oblačila, ki dopuščajo odvajanje vlage

Zimska delovna oblačila morajo biti v osnovi predvsem topla; ne le da bi imeli sicer težave s počutjem in zbranostjo med delom, ampak topla delovna oblačila obenem zmanjšajo možnost za to, da zbolite. Seveda pa zgolj topla delovna oblačila niso dovolj, saj morajo biti obleke hkrati zračne.

Čeprav so zunanje temperature nizke, se lahko namreč zaradi gibanja hitro preznojite. Zimska delovna oblačila, ki niso dovolj zračna, onemogočajo hitro in učinkovito odvajanje vlage. Občutek zadrževanja vlage tik ob telesu v kombinaciji z mrazom je vse prej kot prijeten, poleg tega pa je tveganje za bolezen v tem primeru zelo visoko, zato je vsekakor nujno, da izberete zračna in topla oblačila, ki poskrbijo, da vam bo resnično udobno in da bo možno neovirano odvajanje znoja.

Obenem je smiselno večplastno oblačenje; če vam je prevroče, preprosto odstranite sloj ali dva, če vas začne ponovno zebsti, pa se lahko prav tako hitro spet oblečete.

 

Zimska delovna oblačila naj bodo prilagojena specifikam poklica

Čeprav so si poklici, ki zahtevajo precej dela na prostem, praviloma precej podobni, ima vsak od njih vendarle določene specifike. Temu je smiselno prilagoditi tudi zimska delovna oblačila. Ali gre za delo, ki poteka na cesti oziroma v okoliščinah, v katerih bi slabša vidnost delavca pomenila precejšnje varnostno tveganje? V tem primeru so vsekakor nujni odsevni kosi, ki zagotovijo boljšo vidnost, s tem pa večjo varnost. Podobne prilagoditve so smiselne pri najrazličnejših poklicih. Gozdarji bodo na primer tudi v zimskem času potrebovali hlače z dodatno zaščito najbolj izpostavljenih delov telesa, le da bo šlo za nekoliko debelejše oziroma toplejše hlače od tistih, ki pridejo v poštev v poletnih mesecih.

Poleg samih oblek pa so v zimskem času skorajda nujni različni dodatki. Zagotovo so še posebej koristne kakovostne, tople rokavice, ki ščitijo pred mrazom, vetrom, snegom in dežjem, ter tople kape.

 

Nepremočljiva delovna dežna oblačila koristna v vseh letnih časih

Zimski meseci so pogosto precej nepredvidljivi. V določenem obdobju je zunaj zelo mrzlo, sneženo, nato pa pride malce toplejše obdobje, ki nemalokrat prinese več dežnih padavin, zato je dobro, da ste pripravljeni na različne okoliščine, vključno z dežjem. Nepremočljiva delovna oblačila, ki so dovolj topla oz. prilagojena zimskemu času, so vsekakor najboljša izbira.

Seveda pa pridejo delovna dežna oblačila, izdelana iz nepremočljivih materialov, v poštev tudi v drugih mesecih. Nepremočljiva delovna dežna oblačila za zimske mesece in druge letne čase so lahko opremljena tudi z odsevnimi trakovi; tovrstna nepremočljiva delovna dežna oblačila so še posebej uporabna za različna dela na cesti oz. v cestnem prometu. Določena dela se namreč ne morejo ustaviti niti v dežju.

Osnovno vodilo, ki ga je smiselno upoštevati pri delu na prostem, je, da ni nič nemogoče. Bodite torej dobro pripravljeni, saj bo delo tako potekalo brez nepotrebnih zastojev. Priskrbite si kakovostne tople in nepremočljive obleke za zimske mesece, med katerimi najdete tople hlače, jakne oz. bunde in brezrokavnike, ki so na voljo v različnih velikostih in barvah. Obenem pa ne pozabite na nepremočljive rokavice, kape in druge dodatke ter na primerno obutev.

Pri obutvi so prav tako priporočljivi nepremočljivi materiali, hkrati pa morate paziti, da bo podplat izdelan iz nedrsečih materialov.