Zimski delovni čevlji

Zimski delovni čevlji pripomorejo k zdravju zaposlenih pri delu na mrazu. Nepredvidljivo vreme lahko pri dolgotrajnem delu na nizkih temperaturah povzroči ozebline ali podhladitev. Ko je govora o zaščitnih delovnih oblačilih, so nepremočljivi delovni čevlji pogostokrat nekoliko zanemarjeni. Dejstvo pa je, da so visoki delovni čevlji s kapico še kako pomembni pri delu v ekstremnih vremenskih razmerah. Nizke temperature prinesejo večje količine snega, ledu in plundre, ki jim navadni čevlji niso kos.

Prikaz vseh 3 rezultatov

 • Visok zaščitni čevelj Ortisei (S3 HRO SRC) - udobje pri delu

  VISOK ZAŠČITNI ČEVELJ – 30334-00L ORTISEI S3 HRO HI WR CI SRC

  148,99  (z DDV)
  Izberite možnosti
 • VISOK ZAŠČITNI ČEVELJ – 88039-00L ADVENTURE S3 HRO HI WR SRC

  154,76  (z DDV)
  Izberite možnosti
 • Visok zaščitni čevelj Sixton Stelvio (S3 HRO SRC)

  VISOK ZAŠČITNI ČEVELJ – 88087-13L STELVIO S3 HRO HI WR CI SRC

  147,03  (z DDV)
  Izberite možnosti


Zimski delovni čevlji s kapico so najpomembnejša naložba delodajalca

Zimski čevlji morajo biti vzdržljivi, robustni in imeti odlično izolacijo. Če imate v omari čevlje, za katere ste prepričani, da bodo preživeli še eno zimo, jih zavrzite. Veliko nesreč pri delu namreč povzroči ravno neprimerna delovna oprema. Za delo v ekstremnih pogojih so najboljši visoki delovni čevlji s kapico, ki so nepremočljivi in primerni za hojo po ledu. Dober oprijem preprečuje zdrs na ledu, gladkih materialih in celo stopnicah.

V podjetju Doro so na voljo moški zimski delovni čevlji in ženski zimski delovni čevlji različnih modelov. Odlikujejo jih CTC kompozitna aluminijasta kapica, refleksni vložek, podloga, ki zagotavlja kroženje zraka ter zaščitna PU-Guma Vibram.

 

Visoki delovni čevlji s kapico – Kaj upoštevati pri nakupu in kako zagotoviti primerno zaščito stopal?

Moški zimski delovni čevlji in ženski zimski delovni čevlji so visokozmogljivi čevlji, izdelani iz kakovostnih materialov izjemnih lastnosti. Zimski čevlji za zaposlene so ena izmed najpomembnejših naložb delodajalca, saj uspešno preprečujejo ozebline, žulje in ostale poškodbe stopal. Vas zanima, kako zaposlenim zagotoviti primerno zaščito za stopala in kaj upoštevati pri nakupu visokih delovnih čevljev s kapico?

 

 • Nepremočljivost

Zunanja zimska dela brez dvoma zahtevajo visoke delovne čevlje s kapico. Ti uporabniku zagotavljajo odlično zaščito pred vdorom vode, hkrati pa morajo biti dovolj zračni, da dopuščajo uhajanje vlage. Nepremočljivi delovni čevlji največkrat vključujejo dodatne izolacijske in vodoodporne materiale ter kompozitne ojačitve.

 

 • Velikost delovnega čevlja

Pri nakupu vsakdanjih čevljev je večina navajena izbrati tesno prilegajoče se pare. Pri zimskih čevljih je bolje izbrati nekoliko večje, saj prsti potrebujejo prostor za premikanje, upoštevati pa je treba še nogavice. Fizično delo pri nizkih temperaturah zahteva dobro prekrvavitev nog, zato je še toliko bolj pomembno, da le te čevlji ne omejujejo.

 

 • Tople nogavice

Pri nizkih temperaturah se telo poskuša čim prej ogreti, zato črpa toploto iz stopal. Slednja potrebujejo ustrezno izolacijo, da bi lahko zimski čevlji opravljali svojo nalogo. Spomnite se, kolikokrat vas pozimi najprej zazebe v stopala? Visokozmogljivi podplati in odlična vodoodpornost čevljev pa potrebujejo še nekaj pomoči v obliki kakovostnih nogavic. Ohranjanje suhih stopal je pozimi prednostna naloga, zato se je treba izogniti bombažnim nogavicam ter se odločiti za materiale, ki omogočajo odvajanje vlage in hitro sušenje.